O universitate britanică a înființat un master în istoria și influența trupei The Beatles

De: Loredana Toma / 24.02.2021, 18:20
O universitate britanică a înființat un master în istoria și influența trupei The Beatles

Universitatea din Liverpool, Marea Britanie, a înființat primul master în arte care are ca temă istoria trupei The Beatles, precum și impactul puternic al acesteia asupra muzicii și societății în general.

Au început deja înscrierile pentru sesiunea din septembrie 2021

Reprezentanții Universității din Liverpool, din nord-vestul Angliei, au declarat că au început deja înscrierile pentru sesiunea din septembrie 2021 pentru cursul intitulat “The Beatles: Music Industry and Heritage”, informează DPA. Ei au mai spus că acest curs se adresează celor care muncesc deja, celor care sunt interesați de o carieră în arte, dar și celor din sectoarele de turism și agrement. Materia de studiu include analiza rolului pe care formația l-a avut și îl are în muzică și în industria de creație, dar și în sectoare mai vaste, precum turism și istorie/tradiție.

“Ideea acestui curs este ca studenții să analizeze și înțeleagă această influență, pentru ca, mai apoi, să poată reproduce această idee în diverse industrii,  sectoare și contexte oriunde în lume”, potrivit reprezentanților universității, citati de DPA.

Cursul se vrea a fi unul benefic pentru viitor în orice domeniu

“Este o bucurie imensă faptul că am reușit să oficializăm acest master despre The Beatles în cadrul Departamentului de Muzică al Universității din Liverpool. Ceea ce face ca acest program să fie unic este concentrarea pe istoria formației The Beatles într-o manieră care poate ajuta în viitor”, a declarat Holly Tessler, directorul de programe al instituției.

Trupa The Beatles, alcătuită din John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Starr, a fost înființat în 1960, în Liverpool și a dobândit succesul mondial în cei zece ani de carieră muzicală. Formația este considerată una dintre cele mai influente din istoria muzicală și una dintre cel mai de succes în muzica rock, cu peste 1,1 miliarde de discuri vândute în întreaga lume.

CITEȘTE ȘI: Regizorul Peter Jackson a dezvăluit primele imagini din documentarul despre The Beatles  

Paul McCartney, în depresie din cauza trupei Beatles:” Am început să beau” 

20 de lucruri pe care nu le știai despre piesele trupei The Beatles 

Foto: Profimedia Images