Meghan Markle a dezvăluit, la „Oprah”, că a avut gânduri sinucigașe; ducesa și prințul Harry așteaptă o fetiță

De: Ana Obretin / 08.03.2021, 09:09
Meghan Markle a dezvăluit, la

Meghan Markle a făcut o mărturisire sumbră în interviul pe care aceasta și prințul Harry i l-au acordat lui Oprah Winfrey, respectiv că a avut gânduri sinucigașe. În timp ce reflecta asupra atacurilor la care a fost supusă din partea presei de când s-a căsătorit cu prințul Harry, în 2018, ducesa de Sussex a declarat că a ajuns la un punct în care situația i s-a părut de netrăit.

„Pur și simplu nu am văzut o soluție”, i-a spus aceasta lui Oprah. „Pur și simplu, nu mai voiam să fiu în viață. Și acesta a fost un gând constant, foarte clar, real și înfricoșător”, a spus Meghan. Ea a ezitat să-i spună prințului Harry, știind cât de mult suferise acesta din cauza pierderii mamei sale, prințesa Diana, când avea 12 ani.

„Știam, însă, că, dacă nu o spun, o voi face”, a spus ea. Fosta actriță Meghan Markle i-a spus în cele din urmă soțului ei că are gânduri sinucigașe, iar tot ceea ce își amintește din acea conversație este „modul în care el doar a legănat-o”. Cei doi urmau să meargă la un eveniment la Royal Albert Hall câteva ore mai târziu, iar Harry a fost de părere că Meghan nu ar trebui să asiste, având în vedere starea ei mintală. „Îmi amintesc că a spus: ‘Nu cred că poți merge’ și i-am spus ‘nu pot rămâne singură’.

În ziua următoare, Meghan a mers la „instituție”, pe care a descris-o drept persoanele care conduc afacerile familiei regale, și a spus că trebuie să obțină ajutor. Răspunsul, a spus ea, a fost „nu”. „Mi-au spus: ‘Suntem cu inima alături de tine, pentru că văd cât de rău este, dar nu putem face nimic pentru a te proteja, deoarece nu ești un angajat plătit al instituției’”, a declarat Meghan Markle. „A trebuit să găsim o soluție”, a explicat aceasta.

Când Oprah i-a vorbit lui Meghan despre mersul la un spital, ducesa de Sussex a explicat de ce acest lucru nu era posibil. „Nu ai putea chema un Uber la palat. Nu ai putea pur și simplu merge”, a spus ea. „Trebuie să înțelegeți, atunci când m-am alăturat acestei familii a fost ultima oară – până când am venit aici – când mi-am văzut pașaportul, permisul de conducere, cheile. Toate acestea sunt predate”.

Ulterior, Harry s-a alăturat soției sale în interviul acordat lui Oprah Winfrey, spunând că, atunci când Meghan i-a făcut această mărturisire, nu a putut apela la familia sa pentru ajutor. „În ceea ce privește familia, ei au această mentalitate de tip „Asta este. Așa a fost să fie, nu puteți schimba nimic. Am trecut toți prin asta”, a spus prințul.

Harry a mai vorbit despee cât de tăcută a fost familia sa atunci când a venit vorba despre comentariile rasiste făcute de presă la adresa lui Meghan, care este pe jumătate de culoare. „A existat o oportunitate, au existat multe oportunități pentru familia mea de a arăta un anumit sprijin public”, a spus el. „Totuși, nimeni din familia mea nu a spus vreodată nimic”, a adăugat el.

Meghan Markle a mai dezvăluit și faptul că familia regală a avut „îngrijorări și discuții” despre cât de închisă ar putea fi culoarea pielii fiului ei, Archie, atunci când s-a născut. 

Ducesa a spus că aceste temeri au fost transmise prințului Harry de membri ai familiei. Atunci când Oprah a întrebat despre cine este vorba, Markle a refuzat să răspundă. „Cred că ar fi foarte dăunător pentru ei”, a spus aceasta, fiind susținută și de prinț: „La momentul respectiv a fost ciudat. Am fost puțin șocat”.

Ultimele luni de sarcină a ducesei cu primul ei copil au fost învăluite în controverse cu privire la faptul că familia regală a decis să nu-i acorde lui Archie un titlu de prinț sau să-i ofere protecție. Meghan a spus că nu există nicio explicație pentru motivul pentru care fiul lor nu ar primi același tratament ca alți strănepoți. „Cel mai important titlu pe care îl voi avea este cel de mamă”, a spus Meghan. „Ideea că fiul nostru nu este în siguranță și, de asemenea, ideea că primul membru de culoare din această familie nu are aceleași titluri ca ale celorlalți nepoți. Cealaltă parte a acelei conversații; există o lege dată de George al V-lea sau al VI-lea conform căreia, atunci când ești nepotul unui monarh, atunci când tatăl lui Harry devine rege, automat Archie și următorul nostru bebeluș vor deveni prinț sau prințesă sau orice vor fi ei”.

În același interviu, prințul Harry și ducesa Meghan au mai anunțat că cel de-al doilea copil al lor, care se va naște în vară, va fi o fetiță.

Meghan și Harry au decis la începutul anului 2020 să renunțe la angajamentele oficiale ca membri ai familiei regale a Marii Britanii, un anunț bombă care a fost urmat de mutarea lor, împreună Archie, fiul lor de aproape doi ani, în California, statul american în care s-a născut fosta actriță.

Prințul Harry i-a spus vedetei TV James Corden, într-un interviu difuzat în februarie, că motivul deciziei de a se muta a fost toxicitatea presei britanice. „Am făcut ceea ce orice soț și orice tată ar face”, a spus el. „Știm toți cum poate fi presa britanică și mi-a distrus sănătatea mintală. M-am gândit că acest lucru este toxic. Așadar, am făcut ce ar face orice soț și ce ar face orice tată”, i-a spus el lui James Corden. „M-am gândit: ‘Trebuie să-mi iau familia de aici’”, a mai spus el.

Explozivul interviu de două ore acordat lui Oprah Winfrey a fost difuzat duminică seară, în prime time, de postul american CBS.

CITEȘTE ȘI: Prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, vor deveni din nou părinți 

Meghan Markle a câștigat procesul intentat tabloidului britanic The Mail On Sunday

Certificatul de naștere al fiului lui Meghan Markle și prințului Harry stârnește controverse 

“Ce s-a întâmplat cu fetița mea?”: Tatăl lui Meghan Markle face un documentar despre fiica sa

Foto: Profimedia Images