Donald Trump anunță lansarea propriei rețele de socializare online

De: Ana Obretin / 21.10.2021, 13:04
Donald Trump anunță lansarea propriei rețele de socializare online

Fostul președinte american Donald Trump a anunțat lansarea propriei sale rețele de socializare online, Truth Social.

Acceesul lui Trump pe Twitter, Facebook și YouTube a fost interzis în ianuarie, fiind acuzat de incitare la violență în cazul incidentelor care au avut loc la Capitoliul din Washington. Violențele au avut loc în timpul ceremoniei de certificare a victoriei democratului Joe Biden la alegerile prezidențiale, pe 6 ianuarie.

Fostul președinte spune că vrea astfel să „reziste tiraniei giganților tehnologiei”, care „și-au folosit puterea unilaterală pentru a reduce la tăcere vocile disidente din America”. „Trăim într-o lume în care talibanii au o prezență uriașă pe Twitter, în timp ce președintele tău preferat din SUA a fost redus la tăcere. Acest lucru este inacceptabil”, spune Donald Trump într-un comunicat, potrivit Reuters.

Cinci oameni au fost uciși în timpul sau la scurt timp după atacuri, inclusiv un ofițer de poliție. La scurt timp după, Twitter l-a exclus pe Donald Trump, care avea pe platformă aproape 89 de milioane de abonați. 

Furios că nu mai are acces la „megafonul” său preferat, fostul președinte a promis crearea unei rețele de socializare. El a lansat un blog în luna mai, care era de fapt doar o pagină de pe site-ul său unde erau publicate comunicatele sale de presă, pe care apoi l-a închis.

Rețeaua de socializare online a lui Donald Trump va fi lansată curând

„Sunt încântat să încep să îmi împărtășesc ideile despre Truth Social în curând”, a spus cel care avea și 35 de milioane de admiratori pe Facebook și 24 de milioane de pe Instagram, înainte de a fi interzis.

Rețeaua va fi disponibilă în versiune beta prin invitație, din noiembrie, înainte de lansarea la nivel general în primul trimestru al anului 2022, se arată în comunicatul de presă, care indică faptul că aplicația este deja disponibilă pentru precomandă în App Store.

Platforma va fi deținută de nou creata companie Trump Media & Technology (TMTG), o structură care va oferi și servicii video la cerere și podcast-uri. Trump Media & Technology Group va fuziona cu Digital World Acquisition Corp (DWAC) pentru a fi listat la bursă, se mai arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI: Donald Trump va redeveni un utilizator obişnuit de Twitter dacă va părăsi Casa Albă în ianuarie

Foto: Profimedia Images