Steven Spielberg a încheiat un parteneriat cu Netflix

De: Nicoleta Lepădatu / 22.06.2021, 07:50
Steven Spielberg a încheiat un parteneriat cu Netflix

Deși a criticat multă vreme serviciile de streaming, Steven Spielberg va produce, prin intermediul companiei sale Amblin Partners, mai multe filme pe an pentru platformă. Parteneriatul dintre Steven Spielberg și Netflix nu înseamnă neapărat că acesta va regiza el însuși lungmetrajele, dar reprezintă o normalizare a relațiilor dintre Hollywood si serviciile de streaming. Declarația publicată ieri nu a specificat, de asemenea, dacă filmele produse pentru Netflix vor beneficia de o lansare în cinematografe.

Creată în 2015, Amblin Partners este compusă din mai multe companii de producție, inclusiv DreamWorks Pictures (care nu este același lucru cu DreamWorks Animation, care produce filme de animație). Acordul dintre Amblin și Netflix marchează un punct de cotitură pentru Steven Spielberg, care a fost mult timp critic destul de dur al serviciilor de streaming, îngrijorat în special de amenințarea pe care o reprezintă pentru cinematograful clasic.

Filme Netflix care nu sunt „eligibile” pentru Oscar

În timpul turneului promoțional al filmului său Ready Player One”, în 2018, regizorul american a criticat deschis modul în care platformele de streaming s-au mulțumit să scoată anumite filme doar o săptămână, într-un număr foarte limitat de cinematografe, doar pentru a îndeplini criteriile de eligibilitate pentru Oscar. Pentru el, aceste lungmetraje nu ar fi trebuit „să fie eligibile” pentru o nominalizare la Oscar, a declarat el pentru canalul britanic ITV. „Odată ce te angajezi într-un format de televiziune, ești un film TV”, a adăugat regizorul de două ori premiat cu Oscar pentru cel mai bun regizor.

În aprilie 2019, Steven Spielberg și-a rectificat semnificativ poziția într-un interviu pentru New York Times, susținând că nu a avut niciodată o problemă legată de astfel de platforme. De atunci, Steven Spielberg a produs episoade din seria „Amazing Stories” pentru serviciul Apple TV +, lansate în martie 2020.

Pentru regizorul și producătorul în vârstă de 74 de ani, parteneriatul anunțat ieri este „o oportunitate fantastică de a spune povești noi împreună „cu Netflix ”și de a ajunge la spectatori în moduri noi”, a spus Steven Spielberg, citat în comunicatul de presă. Amblin Partners rămâne angajat contractual cu Universal Pictures, partenerul său istoric, în distribuția filmelor de lung metraj.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Steven Spielberg va regiza un film inspirat de copilăria sa