Netflix a lansat un abonament gratuit pe mobil

De: Ana Obretin / 21.09.2021, 15:50
Netflix a lansat un abonament gratuit pe mobil

Gigantul de streaming Netflix a lansat, luni, un abonament gratuit pe mobil, fără reclame, în cadrul strategiei sale de dezvoltare în regiuni cheie.

Astfel, aproximativ un sfert dintre serialele și filmele sale sunt distribuite gratuit pe mobil în Kenya, considerată o piață cheie din Africa, au declarat reprezentanții companiei pentru Reuters.

Abonamentul gratuit este disponibil pe telefoanele cu Android, iar printre producțiile incluse sunt „La Casa de Papel” și „Bridgerton”, dar și seria africană „Blood & Water”.

Netflix speră că abonamentul gratuit va determina utilizatorii să se înscrie pentru o opțiune cu plată cu mai mult conținut. Cel mai mare serviciu de streaming video din lume caută să câștige clienți în afara piețelor mai saturate, cum ar fi Statele Unite ale Americii, unde înregistrările de noi abonamente au încetinit, într-un moment în care concurența pe piața de streaming s-a intensificat. Pentru a atrage clienți în Africa, Netflix investește și în producție locală, precum „Queen Sono” și „Jiva!” și a colaborat cu studiouri din Nigeria.

Netflix a mai experimentat anterior abonamente gratuite. De exemplu, anul trecut, părți din seriale, precum „Stranger Things” și filme, ca „To All the Boys I Loved Before”, au fost disponibile în întreaga lume fără plată, prin intermediul browserelor web. Dar abonamentul gratuit lansat în Kenya este mai consistent. Însă unele funcții, cum ar fi posibilitatea de a descărca o emisiune sau un film, nu vor fi disponibile în cadrul abonamentului gratuit.

Netflix, care este disponibil în peste 190 de țări, a luat și alte măsuri pentru a crește numărul abonaților în Africa, inclusiv încheiera de parteneriate cu operatorii de telecomunicații locali pentru a ușura plățile. 

Compania a raportat 209 milioane de abonați cu plată la nivel mondial la sfârșitul lunii iunie. În Africa, Netflix este lider de piață, urmat de Disney +. 

CITEȘTE ȘI: Netflix, acuzat de sexism. Streamerul a fost dat în judecată pentru 5 milioane de dolari, pentru o replică din „The Queen’s Gambit”

„Bridgerton”: Netflix va găzdui o serie de baluri inspirate de serial

Netflix te invită la TUDUM, primul eveniment internațional pentru fani, în septembrie

Foto: Profimedia Images