Regina Danemarcei va semna scenografia unui nou film Netflix

De: Nicoleta Lepădatu / 31.08.2021, 14:26
Regina Danemarcei va semna scenografia unui nou film Netflix

Regina Danemarcei, Margrethe II, va semna scenografia pentru „Ehrengard”, un film fantastic Netflix, în regia câștigătorului  premiului Oscar Bille August.

Job zilnic: regina Danemarcei. Proiect secundar: scenograf Netflix.

Margrethe II, regina Danemarcei și comandantul-șef al apărării daneze, va semna scenografia pentru „Ehrengard”, un nou film Netflix pe care îl va regiza câștigătorul premiului Oscar danez Bille August („Pele The Conqueror”).

Aceasta nu este primul proiect artistic al reginei. Margrethe este o pictoriță și o ilustratoare desăvârșită – desenele sale, publicate sub pseudonimul Ingahild Grathmer – au fost folosite pentru edițiile daneze ale cărților „Stăpânul inelelor” la începutul anilor 1970. Regina a fost și designer de costume pentru mai multe spectacole ale Royal Danish Ballet, dar și pentru reclame sau filme și seriale de televiziune.

Dar, odată cu „Ehrengard”, talentele artistice ale reginei vor ajunge probabil la cel mai larg public al lor. Lungmetrajul este o poveste fantezistă bazată pe cartea lui Karen Blixen („Out of Africa”). Acțiunea are loc în regatul de basm Babenhausen, iar povestea are în centru  un tânăr auto-numit expert în dragoste care este angajat de către regină pentru a-i asigura un moștenitor prințului moștenitor al țării. Expertul în dragoste îl învață pe prinț arta seducției și a iubirii, dar planul se dă peste cap atunci când acesta concepe un copil în afara căsătoriei.

„Regina a creat cele mai fantastice decupaje pentru această ocazie și vor fi caracteristica dominantă a expresiei scenografice generale a filmului. Fantastic (în sensul cel mai literal) este punctul nostru de plecare pentru film; dorim să folosim umorul și eleganța pentru a crea un univers vizual burlesc, fabulos și autonom ”, a spus August într-un comunicat.

„Poveștile lui Karen Blixen m-au fascinat întotdeauna cu estetica și imaginația lor și sunt foarte fericită că fac parte din acest proiect”, a spus regina.

Anders August a adaptat cartea lui Blixen pentru ecran.  Netflix va lansa „Ehrengard” la nivel mondial în 2023.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: „The Hand of God”, al lui Paolo Sorrentino, din 15 decembrie, pe Netflix (Video)