Reality show care are ca premiu o călătorie pe Stația Spațială Internațională

De: Loredana Toma / 30.05.2021, 09:21
Reality show care are ca premiu o călătorie pe Stația Spațială Internațională

Discovery Channel le oferă amatorilor șansa de vedea stelele, la propriu, prin intermediul unui reality show care are ca premiu o călătorie pe Stația Spațială Internațională (ISS).

Astfel, Discovery Channel caută zece concurenți interesați să meargă în spațiu, prin participarea la reality show-ul “Who Wants to Be An Astronaut?”. Show-ul va avea opt episoade și caută să spună cea mai interesantă poveste și să găsească astronautul perfect pentru spațiu.

“Ne dorim să formăm un grup variat de oameni care să ne spună poveștile lor, să ne explice de ce vor să meargă în spațiu, de ce ar fi potriviți să aibă această șansă și ce experiență îi recomandă pentru această călătorie”, a precizat Jay Peterson, coproducătorul show-ului, pentru The New York Times.

Discovery, despre emisiunea pe Stația Spațială Internațională: “Este vorba despre ceva serios, nu este doar un show cu competiție acerbă”

Discovery Channel a început discuțiile despre acest proiect încă de anul trecut și producătorii își doresc un show de calitate premium și nu o competiție de tipul “Survivor”, potrivit Unilad. “Este vorba despre ceva foarte serios aici, nu există comparație cu nicio altă competiție. Vrem să trezim un interes real, astfel încât oamenii să ia în calcul că, poate într-o zi, și ei vor avea șansa să facă această călătorie”, a mai precizat Peterson.

De altfel, Paul Ricci, fondatorul companiei BoomTown Content, care este implicată în show, a adăugat că “ideea emisiunii este bazată mai mult pe principiile de a fi astronaut și de a avea calitățile necesare pentru a reuși. Astfel, am putea modela anumite provocări care să testeze aceste calități, printre care rezolvarea problemelor, spiritul de echipă, precizia și concentrarea, capacitatea de control sub presiune și reacțiile pozitive în situații neașteptate”, a explicat Ricci.

Dana Weigel, director adjunct al ISS de la NASA, a precizat că “acest show este un vis care poate deveni realitate și ar fi un pas imens în turismul spațial, înlesnind drumul pentru cei care vor să experimenteze traiul și munca în spațiu”.

ISS ar putea deveni în curând scena mai multor producții de cinema și TV. Astfel, una dintre superproducțiile anunțate anul trecut la Hollywood a fost cea pentru care Tom Cruise ar urma să filmeze în spațiu. Cu un buget de 200 de milioane de dolari, filmul, care va fi regizat de Doug Liman, cu care Cruise a colaborat la „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp” (2014), ar fi prima producție hollywoodiană cu scene turnate în spațiu. Totodată, Tom Cruise ar fi primul actor de la Hollywood care ar ajunge pe ISS în acest scop.

De asemenea, de curând, Agenţia spaţială rusă (Roscosmos) a anunţat că îi va trimite pe actriţa Julia Peresild şi pe regizorul Klim Shipenko la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pentru a realiza primul film de ficţiune rusesc în spaţiu.

CITEȘTE ȘI:  Trupa Coldplay lansează piesa “Higher Power” printr-o “transmisie spațială”

Cursa pentru filme în spațiu: Rusia, un concurent serios pentru Tom Cruise

Cel mai scump obiect construit vreodată pe Pământ se află… în spațiu

Varza murata, in meniul din Cosmos

Foto: Profimedia Images