Twitter testează o nouă caracteristică pentru a permite utilizatorilor să trimită bani către conturile preferate

De: Andra Voiculescu / 07.05.2021, 22:59
Twitter testează o nouă caracteristică pentru a permite utilizatorilor să trimită bani către conturile preferate

Twitter intenționează să lanseze o nouă funcție, denumită Tip Jar („Borcan cu bacşişuri”), care va permite utilizatorilor să trimită bani direct în conturile lor preferate, potrivit The Verge.

Pentru a folosi această funcție, va trebui să atingi pictograma proaspăt adăugată, sub formă de dolar, de lângă numele de utilizator al cuiva, atunci când vizualizezi profilul acestuia, pe una dintre aplicațiile Android și iOS. Utilizatorii de Android vor putea, de asemenea, să trimită bani în Spaces – un produs similar cu cel oferit de Clubhouse, lansat recent de Twitter.

Funcția de Tip Jar acceptă o varietate de opțiuni de plată și link-uri: Bandcamp, Cash App, Patreon, Paypal și Venmo. Twitter folosește procesoare de plată externe ale acestor servicii pentru tranzacții. Toți utilizatorii de limba engleză pot trimite sfaturi, dar numai un grup select (inclusiv „creatori de conținut, jurnaliști, experți și organizații non-profit”) poate activa funcția pentru a accepta bani pentru moment.

Există deja câteva probleme pe care rețeaua va trebui să le rezolve. După cum a observat un utilizator, trimiterea de bacșișuri prin Paypal folosind Tip Jar permite în prezent celor care trimit banii să vadă adresa destinatarului, ceea ce este o problemă de securitate îngrijorătoare pe care Twitter și Paypal o vor rezolva în curând.

Platforma americană a publicat rezultate financiare mai slabe decât cele sperate, săptămâna trecută. Numărul utilizatorilor zilnici denumiţi „monetizabili” (care au fost expuşi la cel puţin o reclamă într-o zi) a fost de 199 de milioane în primul trimestru al acestui an, cu un milion mai puţin decât previziunile analiştilor.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: 9 vedete care urăsc Twitter-ul (apropotv.ro)