Alexandru Sassu, fost ministru și fost preşedinte al TVR, a murit la 65 de ani

De: Ana Obretin / 25.09.2021, 18:24
Alexandru Sassu, fost ministru și fost preşedinte al TVR, a murit la 65 de ani

Alexandru Sassu, fost preşedinte-director general al Televiziunii Române în perioada 2007 – 2010 și fost ministru în Guvernul Radu Vasile, a murit la vârsta de 65 de ani, în urma unor probleme cardiace.

Născut pe 26 octombrie 1955, în Bucureşti, Alexandru Sassu a absolvit Institutul Politehnic București, facultatea de Electronică și Telecomunicații, în anul 1979. A lucrat ca inginer și apoi a fost șef de secție la Casa de Discuri Electrecord și ulterior ca inginer de sistem în Centrul de Calcul al FEA București, informează TVR,  într-un comunicat remis Apropo.

A participat la Revoluția din Decembrie 1989, fiind unul dintre liderii Baricadei și al grupului care a ocupat în 22 Decembrie sediul CC al PCR.

După Revoluție, din 1992, Alexandru Sassu a fost, pe rând, deputat de Brăila, București și Timiș din partea Partidului Democrat, în trei legislaturi parlamentare, În 1998 a deţinut funcţia de ministru Pentru Relația cu Parlamentul în cabinetul Radu Vasile. Până în ianuarie 2003 a fost liderul grupului parlamentar PD din Camera Deputaţilor. În ianuarie 2003 a părăsit PD şi s-a înscris în Partidul Social Democrat.

A fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune în septembrie 2007. A condus Televiziunea publică până în iunie 2010. În perioada mandatului său ca preşedinte-director General al TVR, pe 10 octombrie 2008, postul TVR 3 a debutat pe micile ecrane. La acea dată a fost o premieră în audiovizualul românesc, TVR 3 fiind primul post naţional dedicat vieţii comunităţilor locale.  Ulterior, a condus mai multe companii private de media și s-a remarcat ca analist politic. În iunie 2018, pentru doi ani, a revenit în televiziune şi a ocupat poziţiile de consilier al PDG şi ulterior, producător general

A fost decorat cu Ordinul Steaua României în grad de Cavaler.

CITEȘTE ȘI: Willie Garson, cunoscut pentru rolul său din „Sex and the City”, a murit. Actorul avea 57 de ani

Foto: TVR